Plastindustrien Blivplastmager (21 Of 52)

VIDEREUDDANNELSE

Når du er færdig som EUX plastmager, er der mange forskellige muligheder for at bygge ovenpå uddannelsen. Du har mulighed for forskellige efteruddannelser som ingeniør, maskinmester eller forskellige erhvervsakademiuddannelser. 

Bliv ingeniør – flere muligheder for specialisering i plast

Som EUX-plastmager kan du f.eks. vælge at læse videre til ingeniør, hvor du kan specialisere dig inden for plastmaterialer -kemi, -maskiner, design, konstruktion, miljø eller innovation.

Selvom der ikke findes en specifik plast-ingeniøruddannelse, kan du tage spændende plastkurser på de forskellige tekniske ingeniøruddannelser på både bachelor og masterniveau. På den måde kan du som ingeniør specialisere dig inden for plast. Du kan eksempelvis læse ingeniøruddannelser inden for Produktion, Design, Maksinteknik, Robotteknologi eller Produktudvikling og innovation - læs mere på Plastindustriens hjemmeside for ingeniører:

PlasticEngineering.dk

Erhvervsakademiuddannelser

Som plastmager kan du læse direkte videre på en erhvervsakademiuddannelse som produktionsteknolog. Uddannelsen er en erhvervsakademiuddannelse, der varer to år.

På uddannelsen til produktionsteknolog lærer du, hvordan fabrikation og produktion foregår i en virksomhed, og du beskæftiger dig bl.a. med design, udvikling og konstruktion af maskiner og anlæg, produktionsplanlægning og kvalitetsstyring. Læs mere om uddannelsen her:  

Produktionsteknolog

Andre tekniske akademiuddannelser

Der findes også andre tekniske akademiuddannelser med relevans for plastbranchen som f.eks. automationsteknolog eller energiteknolog. Begge uddannelser varer to år.

Kontakt erhvervsakademierne for at høre, hvilke linjer de tilbyder, og læs mere om uddannelserne her: 

Automationsteknolog    Energiteknolog 

 

Plastindustrien Blivplastmager (19 Of 52)
Plastindustrien Blivplastmager (8 Of 52)

Maskinmester - en bred teknisk uddannelse

Uddannelsen til maskinmester er en bred, teknisk uddannelse, der giver dig ansvaret for virksomhedens maskiner og mulighed for at arbejde både på lands og til vands.

Er du teknisk interesseret, og vil du gerne have ansvaret for virksomhedens maskineri? Det kan du få, hvis du videreuddanner dig til maskinmester.

Uddannelsen varer 3½ år, hvis du har en plastmageruddannelse. Den foregår på en af landets maskinmesterskoler og hedder “en professionsbachelor i maskinteknisk, ledelse og drift”. Læs mere om uddannelsen her: 

Maskinmesteruddannelsen

Plastindustrien Blivplastmager (25 Of 52)
Plastindustrien Blivplastmager (26 Of 52)

TEST 

Lorem ipsum dolor sit amet

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis.

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla.

Læs mere

Dette er en titel