Gode jobmuligheder

Som færdigudlært plastmager har man mange forskellige og gode jobmuligheder.

Jobbet som plastmager

Når man er blevet færdig som plastmager, kan fx forsætte i den virksomhed, hvor man har været som lærling under praktikopholdende – eller man kan få job i en anden virksomhed.

Der er mange forskellige typer jobs at vælge imellem for færdiguddannede plastmagere. Der er nemlig mange danske virksomheder, der producerer mange forskellige produkter i plast, eller som koncentrerer sig om bestemte produktionsmetoder eller typer af plast.

De dygtige plastmagere er altså eftertragtede hos virksomhederne. Ofte bliver en god plastmager senere ansat som værkfører, mellemleder eller produktionsleder. Nogle plastmagere har senere fået ansvar for at starte helt nye produktioner op – også i udlandet.

Drømmer du om at arbejde i udlandet?

Som plastmager er der også gode jobmuligheder ude i verden, hvis man har lyst til at prøve det.

Mange af de danske virksomheder, der producerer plastprodukter, har også produktioner i udlandet. Man kan bl.a. komme til Tyskland, England, Ungarn, Slovakiet, Kina, USA eller Frankrig, hvis man vil.

Videreuddannelse

Hvis man gerne vil læse videre, er der også flere forskellige muligheder at vælge imellem. Du kan læse videre til plastspecialist, ingeniør, maskinmester eller læse på en erhvervsakademiuddannelse.

Læs mere om videreuddannelsesmuligheder.

Mød tre virksomheder, der tager plastmagerlærlinge:

Hvor kan du blive plastmagerlærling?

Alle EUX-lærling Plastmagerlærling Praktikplads