Hvad er en plastmager?

Som plastmager er du med til at fremstille alt fra vindmøllevinger til LEGO-klodser. Du kan tage uddannelsen som en erhvervsuddannelse, en 2,5-årig EUV for voksne over 25 år eller som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue.

Som plastmager arbejder du med et håndværk, der kræver præcision og øje for detaljerne. Du er med til at fremstille alt fra vindmøllevinger til værnemidler, elektronik, bæredygtig emballage og LEGO-klodser.

Rigtig meget af det, vi ikke kan undvære i vores hverdag, er lavet af plast og fremstillet af plastmagere. Derfor åbner plastmageruddannelsen døre til utrolig mange muligheder – enten i danske virksomheder eller udenfor landets grænser.

Hvordan bliver jeg plastmager?

Du kan tage uddannelsen til plastmager på tre måder:

Alle erhvervsuddannelserne veksler mellem skoleperioder og praktikforløb i en virksomhed. Du vil blandt andet blive undervist i plastmaterialer, automatisering, grøn omstilling, kvalitetskontrol og produktionsprocesser.

Mød en underviser på plastmageruddannelsen:

Plastmagerens arbejde

Som plastmager arbejder du både med hoved og hænder, fordi du i arbejdet bl.a. skal kontrollere tunge maskiner med avanceret IT. Du skal fx:

  • Klargøre og indstille de store computerstyrede produktionsmaskiner
  • Programmere industrirobotter og transportbånd
  • Kunne forarbejde mange forskellige plastmaterialer
  • Opstille og udskifte forme til støbning
  • Sørge for, at maskinerne kører rigtigt

Løn under uddannelsen og gode muligheder for at få en praktikplads

Ja, det er rigtigt! Som plastmagerelev får du løn under uddannelsen, så længe du har en gældende uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed. Har du praktikplads, når du starter, får du altså løn fra din første dag i uddannelsen.

I plastbranchen er der generelt gode muligheder for at få en praktikplads til dem der kan og vil.