Du uddanner dig til plastmager på Den jydske Haandværkerskole

På den jydske haandværkerskole bor mere end 300 lærlinge, som uddanner sig til køleteknikere, elektrikere, tømrere, tækkemænd, el-installatører – og plastmagere.

Det eneste sted i Danmark – ja faktisk i hele verden – hvor man kan uddanne sig til plastmager er på Den jydske haandværkerskole i Hadsten.

Det er en moderne teknisk skole, hvor de bedste håndværksmæssige traditioner spiller sammen med den nyeste teknologiske viden. Skolen består af en teknisk skole og et teknisk akademi.

Undervisning på skolen

På skolen bliver man undervist i de nyeste metoder og teknologier inden for produktion af plast. Skolen har maskiner at til lave alle former for plastprodukter og man prøver derfor de forskellige produktionsmetoder i praksis.

Det betyder også, at man som plastmagerlærling har adgang til de dyre og teknisk avancerede maskiner og robotter, som man lærer at håndtere.

Det er derfor, der kun findes en skole i Danmark, som ligger 20 km udenfor Århus.

Det er der aldrig nogen plastmagerelever, der har været kede af, for man kan bo på skolen i skoleperioderne – og til weekenden kan man fx nå at være i København kl. 17.00, fordi undervisningen slutter tidligt om fredagen.

Der er desuden altid undervisere på skolen, man kan spørge om råd og vejledning.

Se en film om, hvordan det er at gå på den Jydske Haandværkerskole:

Mange sociale aktiviteter og mulighed for at bo på skolen

Skolen har årligt besøg af ca. 4.000 elever, lærlinge, studerende og kursister på kortere eller længere skoleophold.

Skolen er også kostskole, hvilket betyder, at mere end 300 personer bor på skolen. Det giver gode muligheder for at udvikle nye venskaber og få en masse oplevelser samtidig med, at du får en uddannelse.

Læs mere om, hvordan det er at bo på skolen.