Plastindustrien Blivplastmager (23 Of 52)

Mød Jasmin, der forklarer om plastmageruddannelsen

"Som EUX plastmager har jeg muligheden for at videreuddanne mig eller blive specialist"

Nedenfor kan du lære Jasmin bedre at kende og læse om, hvad hun bedst kan lide ved at være plastmager.

Jeg synes det er fedt at være med til at optimere processen hele tiden, samtidig med at man kreerer noget som folk, og mig selv, kan have glæde af.

- Jasmin, 16 år

Hvorfor har du valgt at uddanne dig til plastmager?

Jeg valgte at blive plastmager, da jeg så og lærte om forskellige plasttyper og emner, igennem mine praktikforløb sidste år. Her var jeg i praktik i en plastvirksomhed, hvor de havde en masse sprøjtestøbninger, hvilket jeg synes var spændende. Derefter tog jeg i praktik på den Jyske Håndværkerskole, hvor jeg lærte om uddannelsen. Det var virkelig inspirerende at se andre arbejde med plast, så derfor valgte jeg selv at starte. 

Jeg synes det er spændende at arbejde med de store maskiner og finde ud af hvordan man retter de fejl der opstår. Man er med til at optimere processen hele tiden, samtidig med at man kreerer noget som folk, og mig selv, kan have glæde af. 

 

 

Hvordan er det at læse EUX-plastmager?

Jeg synes EUX plastmager er en god måde at få både erhvervserfaring og en gymnasial uddannelse på. På den måde er der mulighed for at tage en videregående uddannelse bagefter, fortsætte som plastmager eller tage en videregående uddannelse der bygger videre på plastmageruddannelsen. 

Derudover er det fedt at der er afveksling mellem praktisk og teoretisk viden, hvilket gør man sjældent keder sig. Jeg går på den Jyske Håndværkerskole, hvor jeg bor på skolehjem, og jeg synes det er fedt at møde en masse nye mennesker gennem uddannelsen. Der er massere af sociale aktiviteter, så vi skaber et stærkt fællesskab.

Jeg kan helt bestemt anbefale uddannelsen til andre. Undervisningen er alsidig og der er mulighed for at videreuddanne sig bagefter. Jeg synes at flere folk burde vide mere om de mange muligheder.

Plastindustrien Blivplastmager (21 Of 52)
Plastindustrien Blivplastmager (7 Of 52)

Hvad drømmer du om at bruge uddannelsen til?

I fremtiden drømmer jeg om at arbejde i plast produktionsvirksomhed, der arbejder store sprøjtestøbemaskiner. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde i en virksomhed der producerer forskellige typer af plast, hvor der er mulighed for en afvekslende hverdag. Jeg kunne også godt finde på at videreuddanne mig til plast ekspert. 

Hvad er dine tanker om den grønne omstilling?

Jeg synes det er fedt at man kan lave plastik mere genanvendelig og grøn. Både at der kan spares penge på materialer, men også at det kan hjælpe miljøet. Jeg synes personligt selv at det er spændende med de mange miljøvenlige muligheder for at lave plast. Jeg kunne godt tænke mig selv at være med til at producere miljøvenligt plast.

Flere portrætter

Plastindustrien Blivplastmager (10 Of 52)

Adrian

Plastmagerlærling

Adrian er ved at uddanne sig til plastmager og er lærling hos LEGO Koncernen. Læs mere her.

Plastindustrien Blivplastmager (35 Of 52)

Rasmus

Plastmagerlærling

Rasmus er ved at uddanne sig til EUX-plastmager og er lærling hos Berry Superfos. Læs mere her.

Plastindustrien Blivplastmager (12 Of 52)

Alexander

Plastmagerlærling

Alexander er ved at uddanne sig til EUX-plastmager og er lærling hos Berry Superfos. Læs mere her.

TEST 

Lorem ipsum dolor sit amet

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis.

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla.

Læs mere

Dette er en titel