Vil du arbejde indenfor plast og genanvendelse? Vil du være med til at producere legetøj, værnemidler og ny bæredygtig emballage?

- bliv EUX plastmager og gør en forskel

Plastbranchen har brug for dig og andre unge talenter som vil være med til at skabe nye løsninger for fremtidens plastprodukter indenfor bl.a. medicin, emballage og klima.

Gør en forskel i industrien – tag en EUX uddannelse til plastmager – det er en helt ny uddannelse der startes op efter sommerferien (august 2020).

Skoledelen foregår på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.

Som elev på den nye EUX-plastmageruddannelse får du en lang række fordele:

 • Du får både studenterhue og svendebrev
 • Plastindustrien garanterer praktikpladser til alle egnede EUX-elever – kontakt Jo Dietrich i Plastindustrien (jd@plast.dk)
 • Der er fuld beskæftigelse som udlært plast-mager
 • Hvis du efterfølgende vælger at tage en videregående uddannelse som fx plastingeniør, får du masser af jobmuligheder i hele verden
 • Du kommer til at bo og gå i skole på Den jydske Haandværkerskole, hvor det sociale liv går hånd i hånd med stærk faglighed

Som EUX plastmager kan du læse direkte videre på de forskellige ingeniøruddannelser eller på en erhvervsakademiuddannelse som fx produktionsteknolog. Du kan også læse til maskinmester.

 

Tværfaglighed

Undervisningen på EUX-uddannelsen er designet sådan, at de forskellige gymnasiale og plastfaglige fag i et vist omfang integreres i hinanden så du bliver bedre til at tænke tværfagligt.

Innovation

Tværfaglige projekter, innovationsprojekter, teknologi- og teknikfagsprojekter er med til at træne dig i at tænke innovativt og løsningsorienteret.

Mindstelønnen for lærlinge

0-1 år: 11.216 kr.
1-2 år: 12.720 kr.
2-3 år: 13.664 kr.
3-4 år: 15.824 kr.
over 4 år: 19.128 kr.

Uddannelsens opbygning

Klik på billedet for en stor version af figuren.
eux opbygning plastmager

Interesseret i at høre mere om EUX?

Kontakt Den jydske Haandværkerskole med det samme:

 • Faglig leder på Den jydske Haandværkerskoles plastafdeling
  Troels Nymark Petersen: 5354 5389 / tnp@djhhadsten.dk
 • Studievejleder på Den jydske Haandværkerskole
  Daniel Katborg: 8937 0297 / dak@djhhadsten.dk