EUX-UDDANNELSEN

Kombinér erhvervsuddannelsen til plastmager med en studentereksamen og få direkte adgang til de videregående uddannelser, fx en ingeniøruddannelse.

Udforsk

Plastindustrien Blivplastmager (22 Of 52)

Facts om uddannelsen

Opbygning

EUX-uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb, som indeholder både oplæring i en virksomhed og skoleundervisning fra erhvervsuddannelsen – med undtagelse af grund- og valgfag. Disse fag er erstattet af fag på gymnasialt niveau. Grundforløbet foregår på Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten. På hovedforløbet er du i lære i en virksomhed samtidig med, at du har kortere perioder med undervisning på skolen.

Varighed

En EUX som plastmager tager fem år. Varigheden af din uddannelse afhænger af, om du starter på GF1 eller på GF2, hvilket afhænger af, hvornår du har afsluttet 9. eller 10. klasse.

Optagelse

For at blive optaget på grundforløbet skal du have afsluttet 9. eller 10. klasse.

Når du skal fra grundforløbet til hovedforløbet skal du have gennemført følgende fag på grundforløbet:

  • Dansk C, engelsk C og samfundsfag C (gennemføres på grundforløbets 1. del)
  • Matematik C, teknologi C og fysik C (gennemføres på grundforløbets 2. del)

Økonomi under uddannelsen

Du får lærlingeløn fra den dag, din uddannelsesaftale med en virksomhed træder i kraft, og du får løn i både læreplads- og skoleperioderne.

Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også lærlingeløn under grundforløbet. Hvis du ikke har det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.

Læs mere her

Job eller videregående uddannelse

Som plastmager med EUX kan du både søge faglært arbejde eller søge direkte ind på en videregående teknisk uddannelse, fx som ingeniør.

Løn

Din løn afhænger af din ansættelsesaftale med den virksomhed, du er ansat i. 

Læs mere her

En praktisk uddannelse med højt bogligt niveau

En EUX-uddannelse er en kombination af en gymnasial uddannelse og en erhvervsuddannelse. Som færdigudlært EUX-plastmager får du både en studentereksamen og et svendebrev. 

Uddannelsen er bygget op som en kombination af læretid i en virksomhed og skoleophold, så du får en forståelse for sammenhængen mellem teori og praktik. 

Uddannelsen foregår på Den Jyske Håndværkerskole. Du begynder med Grundforløb (GF) 1 og 2, hvor du bl.a. får viden om bæredygtighed, miljø og genanvendelse.

Job eller videregående uddannelse

Som plastmager med EUX kan du både søge faglært arbejde eller søge ind på en videregående teknisk uddannelse, fx som ingeniør. Du skal dog være opmærksom på at mange ingeniøruddannelser kræver A-niveau i matematik (EUX-uddannelser har som udgangspunkt matematik på B niveau). Plastmageruddannelsen udbyder derfor matematik på A niveau.

Læs mere om EUX plastmager her

Uddannelsens opbygning

EUX Opbygning
Forløb Mobil EUX (2)
Plastindustrien Blivplastmager (42 Of 52)

Højt teknisk
niveau

Jeg synes det er spændende at få viden omkring de forskellige plasttyper og vide hvordan man arbejder med dem

- Adrian, 16 år

Hadsten

Den jydske
Haandværkerskole

Ellemosevej 25
8370 Hadsten
Danmark

Gå til website


Tag uddannelsen i Hadsten

Uddannelsen som EUX-plastmager kan tages på Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten.

EUX

Den jydske
Haandværkerskole

Ellemosevej 25
8370 Hadsten
Danmark

Gå til website

Prøv det af

Internship-uge  

To gange om året kan du deltage i en internship-uge. Her får du mulighed for at bo på Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten, hvor du kan møde de andre elever og opleve, hvordan det hele foregår i en af vores virksomheder. 

Internship-ugerne er primært rettet mod elever i 9. og 10. klasse. Det er helt gratis – og tilmelding efter først-til-mølle. Internship-ugerne forløber som regel i foråret og efteråret, hvor du bor på skolen. Find konkrete datoer og Læs mere her

Brobygning

Overvejer du plastmageruddannelsen, men er du ikke helt sikker på, at det er det rigtige for dig? Kom i brobygning på Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten. Som brobygningselev bor du på skolen, følger undervisningen og møder de elever, der er i gang med uddannelsen.

Du kan også komme ud i en virksomhed og opleve den spændende hverdag, som plastmagerne møder. På den måde får du den allerbedste forudsætning for at finde ud af, om uddannelsen til plastmager er noget for dig.

Læs mere her

Plastindustrien Blivplastmager (11 Of 52)

Karrieremuligheder som plastmager

Som færdigudlært plastmager har du mange forskellige og gode jobmuligheder. Der er nemlig mange danske såvel som internationale virksomheder, der producerer produkter i plast - og netop derfor er der stor efterspørgsel efter uddannede plastmagere.

Se virksomheder her

TEST 

Lorem ipsum dolor sit amet

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis.

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla.

Læs mere

Dette er en titel