FAQ

Her kan du først og fremmest få svar på dine spørgsmål. 

Derudover bliver du klædt på til fremtiden med viden om uddannelsen, branchen, økonomi, ansøgning og adgangskrav. 

Group 24

FAQ

Om uddannelsen

Du kan tage uddannelsen til plastmager på flere måder. 

Du kan tage uddannelsen som en erhvervsuddannelsen (EUD) som består af et grundforløb og et hovedforløb, som indeholder både oplæring i en virksomhed og skoleundervisning. På hovedforløbet er du under oplæring i en virksomhed, samtidig med at du har kortere perioder med undervisning på skolen.

 Læs mere her 

Du kan også tage uddannelsen som en EUX-uddannelse som består af et grundforløb og et hovedforløb, som indeholder både oplæring i en virksomhed og skoleundervisning fra erhvervsuddannelsen – med undtagelse af grund- og valgfag. Disse fag er erstattet af fag på gymnasialt niveau. 

Læs mere her

Skoler

Du kan tage uddannelsen på Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten lidt nord for Aarhus, samt på AMU SYD i Ribe. 

Om branchen

Plastbranchen er i udvikling og som plastmager bliver du en del af en branche, hvor du arbejder med et innovativt håndværk og har mulighed for at dykke ned i ny viden. Plast er et materiale med mange fantastiske egenskaber, og vi bruger det hver dag. I boligen, på hospitalet, i supermarkedet og overalt, hvor vi færdes. Branchen og håndværket er i en rivende udvikling, hvor vi skal tænke i nye baner fra produktion til sortering og genanvendelse, så vi sikrer, at vi passer bedst muligt på kloden og hinanden. 

Økonomi

Du får lærlingeløn fra den dag, din uddannelsesaftale med en virksomhed træder i kraft, og du får løn i både læreplads- og skoleperioderne. Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også lærlingeløn under grundforløbet. Hvis du ikke har det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år. 

Læs mere her

Ansøgning

Der er flere måder at søge ind på uddannelsen på, fælles er at du søger ind på uddannelsen til plastmager via optagelse.dk. 

Du kan læse mere om de forskellige måder at starte på uddannelsen på her: 

Læs mere

TEST 

Lorem ipsum dolor sit amet

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis.

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla.

Læs mere

Dette er en titel